Călătorii 2017

Deși starea mea de graviditate și nasterea lui Petru au constituit impedimente pentru călătorii, am umblat destul de mult în 2017. 

În primăvară am descoperit castelul Faber Castell din apropierea localității unde trăim. Orășelul Stein găzduiește acest castel superb. El aparținea unor fabricanți de creioane și stilouri. Apoi a urmat orașul Bamberg care mi-a plăcut destul de mult pentru că este un oraș vechi, șarmant, o mică Veneție. 

Cu Petru mic, abia scoțând năsucul din scoică, am căutat cireșe prin satele din Fränkische Schweiz și le-am găsit:)

Apoi îmi amintesc de vacanța petrecută în Croația, tot însoțiți de Petru cel mic, toropit de căldură și speriat de vânt, odihnind pe plaja de pietre din orașul Split. Excursia noastră la Trogir-oraș în care trebuie neapărat să ne întoarcem-, apoi excursia pe singuratică insulă Solta, scăldată în soare, înmiresmată de mirosul florilor și îndulcită de smochinele galbene, delicioase, de șoselele goale care îmi aminteau de vremurile copilăriei mele, de acel orășel de pe insulă-al cărui nume nu mi-l amintesc- unde era interzisă intrarea mașinilor. Apoi excursia spre România străbătând o zi întreagă Croația, trecând prin Serbia. Belgradul noaptea este o spendoare. Ziua nu știu cum ar fi. Gândul că pe acolo se plimbă însă nestingherit un infractor român important mă face să-mi piară cheful de a vedea Belgradul.

Apoi România, ratarea hotelului din Timișoara, obosiți căutând un loc de odihnă la Lugoj. Astfel am descoperit Hotelul Dacia, un hotel renovat, un pic prea kitsch pentru gustul meu, dar unde nu poți să nu remarci frumusețea mobilierului vechi, de calitate și mă întreb cum o fi rezistat?

Vizita la Balcic, șoselele din Bulgaria care erau mult mai bune decat acum patru ani, orășelul interesant așezat pe dealuri, marea liniștită, casa Reginei Maria și grădina superbă, restaurantul unde am mâncat plătind în lei românești, apoi înapoi în România, expediția tot cu Petru în marsupiu pe munții Măcin, cele două țestoase care ne-au urat ”Bun venit!”, peștera din munți de unde a ieșit un liliac speriat. Casa lui Panait Cerna din localitatea Cerna în drum spre Tulcea. 

Drumul înapoi spre Germania, Petru plictisit de atâta mers cu mașina. Iarăși hotelul Dacia din Lugoj.

În continuare, toamna a fost plăcută. Am revenit la Brombachersee și am vizitat Eichstadt, un orășel medieval, cochet. 

Acesta a fost, în călătorii, anul 2017.